Mokate

Mokate е полска компанија која произведува кафе. Мокате е една од ретките полски компании кои успеале да ја одржаат својата традиција низ годините и да стигнат до статусот на компанија која има мултигенерациска традиција. Нејзините почетоци датираат уште од  1900.

Моментално Мокате содржи неколку компании кои се застапени во Полска, Чешка, Словачка, Унгарија, Велика Британија, Јужно Африканска Република и во Дубаи од каде што ги извозуваат своите производи во останатите земји.

Останатите познати брендови од Мокате се:  LOYD, Mokate, Minutka, Marilla, Marizzi, Alpino and Granny Jagoda.

Мокате кафето е едно од најоригиналните на пазарот. Разновидноста на вкусови, кафиња го прават изборот совршен кој и задоволува и купувачите со најпребирливи вкусови. Сериите со различни вкусови на кафе-лате, капучина и останати инстант кафиња тргнувајќи од вкусот на француски колачи macaroons, американски колачи brownies, потоа и со вкус на италијански колачи truffles се тие уникатни црти и вкусови кои целосно ги освојуваат срцата на сите страствени љубители на кафе низ целиот свет.