Fitogal

Фитогал е козметичка линија за нега на кожа која потекнува од фабриката ДЦП Хемигал од Лесковац, Србија.

Производната програма со сериите од брендови на Фитогал се состои од производи за нега на бебешка и детска кожа, производи за нега на кожа на тело и лице, производи за нега на коса, антицелутни препарати и за обликување на тело како и препарати за депилација.

Фитогал започнува со работа во 1995 година и помалку наликува на современа бајка за како основачот на Фитогал започнува со уште двајца вработени во изнајмен простор во Лесковац, а потоа со посветеност стигнуваат до тоа значајно ниво на кое што се сега.

Фитогал развива козметички производи кои се цврстени во следниве колекции: “Павлогал”, “L’OCO”,  “Фитогал”,  “Елиот”, “Abbronzare” и “Фитодепил”.

Сите производи се развиени во сопствената лабораторија по најсофистицирана технологија за развој и производство, се базираат врз високо квалитетни суровини кои се набавени од светско познати производители како BASF, Evonik, Sabo, Schulke&Mayer, Zimmer Schwartz итн.

Политиката за врвен квалитет, за одржување на животната средина како и врвната производствена пракса во областа на козметика го вметнува Фитогал во една од компаниите кои го заслужуваат приматот за лидер во производство на козметички производи на територијата на Балканот.